התחיל החורף – התחיל מרק הירקות
באופן אישי אני לא חבר של מרק ירקות. אבל הקובעת והילדים בהחלט כן.
אז אם הם בעניין – כך יהיה.
הדרך האופנתית לבשל מרק ירקות היא ירקות שוחים במרק עוף.
אצלנו לא נכנס מרק עוף (ועוף בכלל) – אז מבשלים מרק ירקות טבעוני.
בעיה נוספת היא התזמון – איך אפשר לבשל מרק ירקות עם שלושה ילדים וגם להעסיק אותם תוך כדי???
אפשר – כדי להגיע למוצר מוגמר – צריך ירקות, מים, סיר גדול, מלח, בייביסיטר וכמה שלבים (באופן אישי גדלתי על שלושה שלבים – אבל הפעם התארגנתי על שמונה… בכל זאת יש ילדים וכו').
שלב ראשון – התארגנות
שמים סיר מלא מים על הכיריים.
מארגנים את הירקות – למרק ירקות מעולה משתמשים בכל ירק שרק רוצים – הל מתאים. אצלנו אני נמנע מעגבניות, מלפפונים, פלפל וכוסברה – כל היתר במשחק.
מכין ירקות למסדר – בצל, סלרי (גם הגבעולים וגם העלים), פטרוזיליה, תפוחי אדמה, גזר, קישואים, כרובית, כרוב, דלעת (זה מה שאוהבים אצלנו) ועוד.
שוטפים את כל הירקות באופן יסודי.
מדליקים את האש מתחת לסיר.

שלב שני – קילופים
בשלב הזה הילדים כבר על קוצים – החפירות החלו והשעמום נותן אותותיו.
מקלפים במהירות בצל גדול, חותכים לריבועים ומפרידים בין ענפי הסלרי לעלים.
מושיבים כל ילד אל מול קרש חיתוך, כל ילד מקבל מקלפה ותפוח אדמה ומתחילים לקלף.
במקביל (בשלב הזה התינוקת כבר על הידיים – כי הגדולים לא מטפלים בה יותר) זורקים לסיר את ריבועי הבצל, עלי הסלרי ואת הפטרוזיליה – עוד לפני שהמים רתוחים.

שלב שלישי – העסקת הילדים.
לאחר הקילופים צריך לחתוך את הירקות לקוביות גדולות – הבעיה היא שהתינוקת על הידיים וצריך להעסיק את הגדולים ואת התינוקת
כאן נכנס שלב השו"ס (השלב השמור רק לשותפי סוד) – הטלוויזיה.
הבעיה היא שתכני הטלוויזיה לגדולים אינם בקנה אחד עם הקטנה וסופרסטריקה הוא הדבר האחרון שאני רוצה לשמוע ברקע כשאני חותך ירקות לקוביות…
מצאתי פתרון!!
באופן אישי אני מאוד אוהב את שירי ארץ ישראל הישנים והטובים והשבוע הגיע אלינו (אני חושב שזה היה מעשה ידיה של הקובעת) דיסק של "מותק של פסטיבל" עם שירי ארץ ישראל.
כן – שירי ארץ ישראל האלה מפעם – "רק בישראל", "מקהלה עליזה", אבנבי אבואבהב" ועוד (אני חושב שכולם של נורית הירש…)
שמתי דיסק וקדימה לחיתוכים!
מבחינת הילדים זה היה "מותק של פסטיבל"!
מבחינתי זה היה אחלה משתיק חפירות ויתרה מכך – מוזיקת רקע נוסטלגית ומעולה בזמן חיתוך הירקות.
בשלב זה המים בסיר כבר מגיעים לרתיחה (מזכיר – יש שם בצל, עלי סלרי ופטרוזיליה). יש לי 45 דקות להמשיך…
שלב רביעי – סדר חיתוך הירקות ולסיר
חותכים את הירקות לפי סדר הקשיות. כלומר – הראשונים שנכנסים לסיר הם הירקות הקשים יותר.
מתחילים מתפוחי האדמה – קוביות ולסיר.
עוברים לגזר – עיגולים ולסיר (לקובעת אני שם שני גזרים גדולים שלמים – כי ככה היא אוהבת)
ממשיכים עם הכרובית – פרחים פרחים ולסיר.
משם לכרוב – קוביות גדולות של כרוב (שאחר כך מתפרקים בסיר ועושים כיף).
גבעולי סלרי (גם כאן אני משאיר כמה שלמים לקובעת).
קישואים חתוכים לחצאי עיגולים.
ובסוף בסוף את הדלעת (עם הקליפה) – כי היא הכי רכה.




שלב חמישי – תיבול
השלב הקל והמהיר
כרגע המרק עשיר בטעמי בריאות מהירקות – לזה אני מוסיף 1-2 כפיות מלח (שמים כפית, מערבבים, טועמים ומוסיפים לפי הטעם)
מערבבים, מכסים, מנמיכים את האש ומחכים
שלב שישי – מחכים
נותרו לפחות עוד 40 דקות לסוף הדיסק של השירים
במקביל נותרו עוד לפחות 40 דקות עד שהירקות יהיו מבושלים טוב
אז יושבים עם הילדים ונהנים עם שירי ארץ ישראל.
שלב שביעי – קוסקוס
אני עצלן. מודה!!
קוסקוס אני מכין משקית. בעיקר בגלל מצוקת זמן.
ההכנה פשוטה ומהירה.
אצלנו אוכלים קמחים מלאים (מי שאוכל קמחים) ולכן קונים קוסקוס מלא.
חמש דקות לפני שנגמר הדיסק שמים בסיר כוס קוסקוס, שופכים עליו כוס מהמרק (בלי הירקות), מערבבים ומכסים.
יוצא קוסקוס מצויין שאפשר לאכול אותו אפילו בלי המרק…
שלב שמיני – פו-פו
הדיסק נגמר, הריחות בבית מטריפים את הילדים ומעוררים את הרעב
אז יושבים לאכול!!!
שמים לכל ילד קוסקוס בקערה, מעליה יוצקים מרק עשיר בירקות, "מתבלים" בשקדי מרק למי שרוצה ומתחילים את שלב הפו-פו עד שיתקרר.
כדי לחסוך זמן (ועצבים של הילדים) אני שם להם קוביית קרח בקערה.
את התינוקת מושיבים בכסא האוכל ושמים לפניה קוסקוס (שהוא טעים מאוד בגלל התיבול הגאוני) וחתיכות קטנות של ירקות רכים מהמרק
וכמובן לא לשכוח לעשות "פו"!!!
בתאבון!!!!