ארוחה צימחונית ומשקה ללא גלוטן

לפני כחודש גילו לאחד מבני המשפחה הקרובה את מחלת הציליאק.

זה הדליק לי כמה נורות – הרי המחלה הזו יכולה להופיע כמעט אצל כל אחד ואחת מאיתנו.

אז התחלתי לקרוא.

בגדול מחלת הציליאק היא רגישות לגלוטן. אדייק – רגישות לגליאדין (סוג של חלבון) שבגלוטן.

גלוטן – דִּבְקָן בעיברית, הוא חלבון הנמצא בדגנים (חיטה, שעורה, שיפון, כוסמין וכו'), אינו  אינו מזיק לבריאות של מי שלא רגיש אליו ומי שנמנע ממנו בדרך כלל בריא יותר.

אז אם הוא אינו מזיק – אז איך זה שמי שנמנע ממנו בריא יותר?

פשוט – כי מי שלא אוכל מוצרים המכיל גלוטן נמנע, כפועל יוצא, ממוצרים המכילים דגנים – כלומר נמנע מפחמימות ומבסס את התזונה שלו על ירקות, פירות ומי שלא טבעוני/ צמחוני – גם על מוצרים מהחי (בשר, גבינות וכו').

בימים כתיקונם אני, באופן אישי, נמנע מפחמימות וסוכרים. אבל ימים אלה אינם כתיקונם (יותר מידי סיבות – בעיקר כי אני אוהב להתפחמם)

אז כדי להתכונן למקרה ובמקרה יימצא מישהו שרגיש לדבקן ריכזתי ארבעה מתכונים למאכלים ללא גלוטן ושניצר אחת ללא גלוטן שתסדר לי את הראש:

לחם – או יותר נכון – המצע לממרחים

במקום לחם רגיל – פשוט מכינים לחם טחינה. לחם ללא גלוטן, ללא פחמימות, טעים מאוד ואפילו כשר לפסח בפסח…

המתכון פשוט:

  • 6 כפות טחינה גולמית
  • 5 ביצים (טבעונים יכולים להחליף את הביצים בזרעי צ'יה טחונים עם מים)
  • כפית סודה לשתיה
  • מעט מלח
  • 1 כף סילאן ללא סוכר.

מערבבים הכל בקערה, שמים בתבנית ולתנור שחומם מראש ל-180 מעלות למשך 25 דקות.

בזמן הזה מסתכלים על הקסם הזה כשהנוזל הופך ללחם – פשוט מדהים

חומוס ביתי – שיהיה מה לנגב

פשוט וקל

250 גר' חומוס מושרים ללילה במים, במקרר (אפשר שעתיים בישול במים)

במידה ומשרים – בישול של כ-40 דקות או עד שהגרגרים רכים.

שמים במעבד מזון את הגרגרים, 4 כפות טחינה גולמית (אפשר להוסיף/ להוריד לפי הטעם), שן שום (לא חובה), רבע כוס מיץ לימון (בערך לימון וחצי סחוטים) וחצי כפית מלח

טוחנים ואוכלים.

img-20161108-wa0038

סחוג – שיהיה מה למרוח על הלחם

  • 200 גר' פלפלים אדומים חריפים ומיובשים
  • 8 כפיות גרגירי כוסברה8 כפיות כמון טחון
  • 6 כפיות פלפל שחור טחון
  • 10 תרמילי הל
  • 30 שיני שום מעוכות
  • כפית ציפורן (לא חובה למי שלא אוהב)
  • 3 כפיות מלח
  • 2 צרורות גדולים של כוסברה

טוחנים את כל המרכיבים, שמים בצנצנת ואוכלים בהנאה.

אפשר לשמור במקרר (עד חצי שנה)

מרק ירקות – כי חשוב גם ירקות

אוספים את כל הירקות שנשארו מהקניות הקודמות (חוץ ממלפפון)

מרתיחים מים עם בצל, עלי פטרוזיליה וסלרי בסיר גדול.

חותכים את הירקות לקוביות (תפו"א, בטטה, דלעת, קישואים, ברוקולי, כרובית, כרוב וכו') ומכניסים לסיר ומבשלים עד לרתיחה.

מתבלים במלח לפי הטעם.

מנמיכים לאש קטנה ל-45 דקות.

הכי מתאים לאכול עם אורז לבן.

בירה – לסדר את הראש

החולשה שלי.

אני חייב בירה.

אז חפרתי, חיפשתי ובסוף מצאתי את השניצר – בירה איכותית וטעימה נטולת גלוטן.

כן, כן – בירה ללא גלוטן.

אז יש לי מה לאכול ויש לי מה לשתות – עכשיו, אם יגיע אליי מישהו חולה ציליאק – הוא מסודר!!!!

 

מודעות פרסומת

להשאיר תגובה

הזינו את פרטיכם בטופס, או לחצו על אחד מהאייקונים כדי להשתמש בחשבון קיים:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Twitter

אתה מגיב באמצעות חשבון Twitter שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת גוגל פלוס

אתה מגיב באמצעות חשבון Google+ שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

מתחבר ל-%s